Video: Versowoodin sahan korjaamohallin katto paloi Hankasalmella – sammutustyöt jatkuvat iltaan

Hankasalmen asemalla sijaitsevalla sahalla syttyi keskiviikkona iltapäivällä tulipalo. Keski-Suomen pelastuslaitoksen mukaan Versowoodin sahan korjaamohallin katto on tulessa.

Pelastuslaitoksen päivystävä palopäällikkö Riku Lehtinen kertoi ennen kello kuutta, että korjaamohallin kattoa puretaan parhaillaan ja rakenteista löytyiä kytyjä sammutetaan sitämukaa.

– Vesivahingot pyritään minimoimaan. Rakennus on kuitenkin kärsinyt savu- ja vesivahingoista, ja katto menee uusiksi, hän sanoi.

Palo on saatu hallintaan eikä leviämisvaaraa enää ole, Lehtinen vahvisti ennen kello kuutta. Korjaamohallin vieressä sijaitsevat saharakennus sekä pakkaamo.

Palon syttymissyystä ei ole tietoa.

Sammutustyöt jatkuvat iltaan asti.

Hälytys palosta tuli pelastuslaitokselle kello 15:20. Hälytyksen tekivät korjaamohallissa olleet työntekijät, jotka huomasivat hallin katon olevan tulessa. Työntekijät, kalusto ja kaasupullot saatiin ulos rakennuksesta ilman vahinkoja.

Pelastuslaitoksen yksiköitä hälytettiin aluksi paikalle 18.

– Säiliöautoja käännytettiin takaisin, koska vesipostiverkosto on täällä hyvä, Lehtinen sanoi.

Saha sijaitsee Hankasalmen asemalla Kuuhankavedentien varrella. Pelastuslaitos sai ilmoituksen suuresta rakennuspalosta iltapäivällä hieman ennen puoli neljää.

Kuuhankavedentiellä on kesän aikana ollut runsaasti liikennettä, koska Ysitien liikenne on ohjattu kylän keskustaan siltatyömaan takia. Tulipalo aiheuttaa haittaa Ysitien kiertoliikenteelle.

Versowood

Sahatavaraa ja jatkojalosteita

Versowood on Suomen suurin mekaanista puunjalostusta harjoittava perheyritys. Sen omistavat veljekset Ville ja Pekka Kopra. Hankasalmen saha on ollut konsernin tuottavin yksikkö.

Konsernin liikevaihto oli pari vuotta sitten noin 380 miljoonaa euroa.

Versowood valmistaa raakapuusta sahatavaran ohella erilaisia jatkojalosteita: höylättyjä, kyllästettyjä, lujuuslajiteltuja, sormijatkettuja ja maalattuja puutuotteita, liimapuuta, puusiltoja, meluaitoja, puhelin- ja sähköpylväitä, puupellettejä sekä erilaisia puupakkauksia.

Vapo Timber Oy myi Hankasalmen sahan ja sen jalostusliiketoiminnan Versowood Oy:lle vuonna 2011.

Lue lisää aiheesta