Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Koronatilastot lihoivat Jyväskylässä, Äänekoskella, Laukaassa, Hankasalmella ja Mänttä-Vilppulassa – maakunnan ilmaantuvuusluku kääntyi huonompaan suuntaan

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Jyväskylässä raportoitiin keskiviikkona kahdeksan uutta koronavirustartuntaa.

Koronatilastot kasvoivat myös kahdella tapauksella Äänekoskella ja yhdellä tartunnalla Laukaassa, Hankasalmella ja Mänttä-Vilppulassa.

Keski-Suomessa on tilastoitu koronapandemian alusta alkaen nyt kaikkiaan 2 051 koronavirustartuntaa.

Maakunnan ilmaantuvuusluku kiepsahti keskiviikkona 50:n yläpuolelle. Tuorein lukema THL:n koronatilastoissa oli 52,6. Tiistaina luku oli 49,4, maanantaina tasan 49 ja sunnuntaina tasan 51. Ilmaantuvuusluku kuvaa tartuntoja kahden viikon ajalta sataatuhatta asukasta kohden.

THL listasi keskiviikkona koko Suomeen yhteensä 779 uutta koronatapausta.

THL:n rokotusrekisteri kertoo, että Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut 22 530 henkilöä. Kun mukaan lasketaan toisenkin annoksen saaneet, on Keski-Suomessa koronarokoteannoksia annettu yhteensä 25 829.