Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Jyväskylään listattiin kahdeksan uutta koronatartuntaa – tilastot kasvoivat myös Hankasalmella, Jämsässä, Keuruulla, Uuraisilla ja Virroilla

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi maanantaina Jyväskylässä kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Jyväskylän koronalukema nousi näiden myötä koko pandemian aikana 1 651 varmistettuun tautitapaukseen.

THL:n koronatilastot kasvoivat maanantaina myös Hankasalmella ja Jämsässä kahdella uudella tartunnalla sekä Keuruulla, Uuraisilla ja Virroilla kussakin yhdellä tartunnalla.

Koronapandemian alusta lähtien Keski-Suomessa on listattu kaikkiaan 2 114 varmistettua tautitapausta.

Maakunnan koronailmaantuvuusluku laski aavistuksen sunnuntaihin nähden. Uusin lukema oli THL:n listauksessa 55,3, kun se oli sunnuntaina 57,7. Lauantaina ilmaantuvuusluku oli hieman yli 50. Ilmaantuvuusluku kuvaa tartuntojen määrää sataa tuhatta asukasta kohden kahden viikon ajalta.

Koko maassa uusia koronavirustartuntoja raportoitiin maanantaina yhteensä 465. Kahden viime viikon aikana Suomessa on todettu noin 1 800 tartuntaa enemmän kuin sitä edeltävän kahden viikon jakson aikana.

THL:n rokotusrekisterin mukaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on annettu ensimmäinen koronarokoteannos 26 998 ihmiselle. Kun mukaan lasketaan toisen annoksen saaneet, Keski-Suomessa on annettu kaikkiaan 30 339 rokoteannosta.