Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Jyväskylässä raportoitiin 13 uutta koronatapausta – tilastot kasvoivat pääsiäismaanantaina myös Laukaassa, Hankasalmella ja Jämsässä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi pääsiäismaanantaina Jyväskylässä 13 uutta koronavirustartuntaa. Tuoreet tapaukset nostavat Jyväskylän koronatilaston uudelle sataluvulle, sillä koronapandemian alusta alkaen kaupungissa on nyt listattu kaikkiaan 1 808 koronatartuntaa.

THL:n listauksessa uusia varmistettuja tartuntoja lisättiin maanantaina neljä kappaletta Laukaaseen sekä yhdet tapaukset Hankasalmelle ja Jämsään.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on nyt tilastoitu epidemian alusta alkaen 2 370 koronatapausta.

Keski-Suomen ilmaantuvuusluku on edelleen selvästi laskusuuntainen. THL:n mukaan maakunnan lukema oli maanantaina 57,7.

Sunnuntaina luku oli 62,1, lauantaina 64,4 ja perjantaina 68,0. Ilmaantuvuusluku kuvaa koronatapausten määrää kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohden.

Koko maassa THL raportoi maanantaina 341 uutta koronatapausta. Ilmaantuvuusluku on Keski-Suomen tavoin laskussa myös koko Suomen osalta.

THL:n rokotusrekisterin mukaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on annettu ensimmäinen koronarokoteannos 41 619 henkilölle. Toisen annoksen saaneita on 3 401. Rokotekattavuus on sairaanhoitopiirin alueella ensimmäisen annoksen osalta tällä hetkellä 16,4 prosenttia.