Perusterveiden 60–64-vuotiaiden koronarokotusten ajanvaraus avautuu jo torstaina Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla – jos kuulut riskiryhmiin, pidä kiirettä ja varaa aikasi ennen sitä

Koronarokotukset ovat laajenemassa perusterveisiin alle 65-vuotiaisiin Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla.

Torstaina 22. huhtikuuta rokotusten nettiajanvarauksen piiriin pääsevät riskiryhmien ulkopuolelta kaikki 60–64-vuotiaat. Sen jälkeen rokotukset etenevät nuorempiin ikäluokkiin viiden tai kymmenen vuoden portaissa.

Kaikkien vielä rokotusta vailla olevien riskiryhmäläisten kannattaa nyt nopeasti varata rokotusaika, ennen kuin varausmahdollisuus avautuu ei-riskiryhmäläisille torstaina. Kaikkiin riskiryhmäläisten poimintatiedoissa olleisiin numeroihin on lähetetty tekstiviestit ajan varaamisesta.

Ajanvarausoikeus tarkistetaan jatkossa kaupungin nettisivuilta

Samalla muuttuu tapa, jolla rokotusvuorossa oleville ilmoitetaan ajanvarausoikeudesta. Kun vuoroon tulevat perusterveet työikäiset, heitä pyydetään seuraamaan rokotusvuorojen etenemistä kaupungin nettisivuilla osoitteessa www.jyvaskyla.fi/koronarokotus/ajanvaraus. Heille ei siis enää lähetetä erillistä korttia eikä tekstiviestiä.

Torstaina ovat rokotusurakkaan pääsemässä mukaan myös työterveyshuollon yksityiset toimijat. Aloitus edellyttää sopimusta kunnan kanssa. Monessa kunnassa allekirjoitukset ovat odottaneet Kelan hiljattain tekemää päästöstä rokotuskorvauksista. Myös yksityiset toimijat etenevät tarkoin samassa ikäjärjestyksessä ja -tahdissa kuin kuntien rokotuspisteet.

Jos nettiajanvaraus ajoittain ruuhkautuu, kannattaa kokeilla uudelleen muutaman tunnin kuluttua.

Kaupunki toivoo kaikkien, joilta se suinkin onnistuu, toivotaan varaavan aikansa netissä, jossa asiointi on mahdollista itselle parhaiten sopivaan aikaan 24/7. Koronarokotusnumero on viime viikkoina ollut kovin ruuhkainen.

Viikolla 16 rokotetaan myös lauantaina. Lisäksi jonkin verran myös ilta-aikoja on saatu lisätyksi varauskirjoille.

Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten koronarokotusnumero on 014 266 1472. Koronarokotuksista voi kysyä sähköpostilla osoitteella koronarokotus@jyvaskyla.fi

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä