Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaikki yli 50-vuotiaat saavat nyt varata ajan koronarokotukseen Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla – toimi näin, jos nettivaraus tökkii

Kaikki yli 50-vuotiaat saavat nyt varata koronarokotusajan Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla, kertoo Jyväskylän kaupunki.

Terveyspalveluissa on havaittu, että uuden ikäryhmän varausajan alkaessa varauksensa tekee heti ensituntien aikana jopa 40 prosenttia kohderyhmästä. Suuri kävijämäärä saa vanhan potilastietojärjestelmän päälle rakennetun varausjärjestelmän kovalle koetukselle näinä hetkinä.

Jos varausjärjestelmä jää junnaamaan pitkäksi aikaa, kaupunki ohjeistaa poistumaan järjestelmästä ja palaamaan uudelleen muutaman tunnin kuluttua.

"Ei auta, että naapuri rokottautuu"

Jyväskylän alueen koronarokotuksista vastaava ylilääkäri Johanna Tuukkanen muistuttaa, että pandemia ei lopu ennen laumasuojan saavuttamista.

– Sehän tässä huolestuttaa, että ihmisen muisti on niin lyhyt. Esimerkiksi viime kesänä Suomessakin koronatilanne näytti helpottavan, mutta syksyllä edessä olivat entistä kovemmat rajoitukset, kun epidemia roihahti. Vaikka ensirokotusten määrällä alkaa nyt olla hyvää vaikutusta, se ei vielä riitä. Ei auta, että naapuri rokottautuu, pitää ottaa rokote itsekin, Tuukkanen sanoo.

Tuukkasen mukaan sekä Intian että Viron tuoreet esimerkit osoittavat, että rajoituksista voi turvallisesti hellittää vain, jos samanaikaisesti edetään vahvasti rokotusrintamalla.

Jyväskylässä tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä puolestaan sanoo, että epidemian rauhoittuminen antaa otollista aikaa edetä rokotuksissa.

Yksityiset työterveystoimijat ovat rokottaneet Jyväskylässä reilussa viikossa lähes tuhat asiakastaan. Työntekijän kannattaa varmistaa omalta työnantajaltaan, kattaako työterveyssopimus myös koronarokotuksen.