Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Jyväskylässä jälleen 17 uutta koronatapausta, Muuramessakin paljon tartuntoja – Kuhmoinen nousi uutena tulokkaana pelätylle listalle

Jyväskylässä raportoitiin torstaina Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronatilastojen mukaan toisena päivänä putkeen 17 uutta koronavirustartuntaa.

Lisäksi THL listasi uusia koronatapauksia Keski-Suomeen kuusi kappaletta Muurameen, kaksi Petäjävedelle sekä yhdet Hankasalmelle, Keuruulle ja Uuraisille.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuuluvassa Jämsässä raportoitiin torstaina kaksi uutta varmistettua tautitapausta.

Näiden lisäksi THL:n koronalistalle nousi uutena mukaan Kuhmoinen, jossa on nyt listattu pandemian aikana yhteensä viisi koronatapausta. THL ei raportoi kuntalistalleen alle viiden tapauksen kuntia.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on nyt raportoitu kaikkiaan 3 150 varmistettua koronatapausta.

Keski-Suomen koronailmaantuvuusluku pysyi THL:n tilastoissa käytännössä ennallaan keskiviikkoon verrattuna.

Uusin lukema oli 120,6, kun se oli keskiviikkona 120,2. Tiistain ilmaantuvuusluku oli 124,1 ja maanantain 126,9. Ilmaantuvuusluku kuvaa tapausten määrää kahden viikon ajalla 100 000 asukasta kohden.

Koko maassa raportoitiin torstaina 1 024 uutta koronavirustartuntaa. Kyse on uudesta päiväkohtaisesta ennätyksestä. Tartunnat painottuvat nyt eniten nuoriin.

THL:n rokotusrekisteri kertoo, että koronarokotuksen ensimmäisen annoksen on saanut Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä 172 626 ja toisen annoksen 94 517 ihmistä. Rokotuskattavuus on sairaanhoitopiirissä ensimmäisen annoksen osalta 68,1 prosenttia ja toisen 37,3 prosenttia.