Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Keski-Suomessa raportoitiin 11 uutta koronatartuntaa – maakunnan ilmaantuvuusluku on pomppaamassa uudelle sataluvulle

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tilastoi maanantaina Keski-Suomeen 11 uutta koronavirustartuntaa.

Uusista tapauksista kymmenen raportoitiin Jyväskylässä, jossa on nyt todettu pandemian alusta lähtien kaikkiaan 2 811 varmistettua tautitapausta.

Jyväskylän lisäksi THL:n koronatilastot lihoivat maanantaina yhdellä tapauksella Hankasalmella.

THL:n mukaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on todettu koko pandemian aikana yhteensä 3 731 koronavirustartuntaa.

Keski-Suomen koronailmaantuvuusluku jatkoi yhä kasvusuunnassa. Maanantaina lukema oli THL:n listauksessa 95,3, kun se oli sunnuntaina 90,5. Vielä loppuviikosta maakunnan ilmaantuvuusluku oli selvästi alle 70.

Koko maassa THL raportoi maanantaina 273 uutta koronatapausta. Koronaviruksen takia sairaalahoitoa tarvitsee Suomessa 119 henkilöä, joista 25 on tehohoidossa.

THL:n rokotusrekisteri kertoo, että Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut kaikkiaan 187 800 ihmistä ja toisen rokoteannoksen 148 391 ihmistä.