Hankasalmen Kuuhankaveden koulun kolmosluokkalaiset etäopetukseen syyslomaan saakka koronakaranteenien vuoksi – kunnanhallitus ylimääräiseen kokoukseen maanantaina

Hankasalmen Kuuhankaveden koulun kolmosluokkalaiset siirtyvät etäopetukseen syyslomaan saakka, tiedotti kunta sunnuntai-iltana.

Kolmosluokkalaisilla ilmenneiden koronatartuntojen vuoksi sunnuntaina ja maanantaina asetettavat karanteenit johtavat siihen, että luokan 22 oppilaasta vain kahdeksan olisi lähiopetuksessa ensi viikolla.

– Laadukas ja hyvä opetus on tässä tilanteessa toimivinta järjestää etäopetuksena, vaikka se on viimesijaisin keino. Ratkaisua on helpottanut se, että koulua on jäljellä viisi päivää ennen syyslomaa, perustellaan kunnan tiedotteessa.

Syysloman jälkeen kaikki kolmosluokkalaiset voivat terveinä ja oireettomina palata kouluun ja lähiopetukseen.

Karanteeniin määrättävien lasten perheisiin ollaan yhteydessä terveydenhuollosta ja koulun rehtori viesti tilanteesta Wilman kautta perheille. Kaikki kolmosluokkalaiset eivät ole karanteenissa, vaikka ovatkin etäopetuksessa.

Muut Kuuhankaveden yhtenäiskoulun ja lukion oppilaat sekä henkilökunta voivat edelleen tulla terveenä kouluun. Lievienkin koronaan viittaavien oireiden ilmetessä on syytä jäädä kotiin parantumaan ja tarvittaessa hakeutua koronatestiin.

Tämä koskee tällä hetkellä myös Sillakorvan päiväkodin lapsia.

– Kunhan koronatilanne rauhoittuu, on päiväkodin normaalissa arjessa taas pieniä nuhaneniäkin. Juuri nyt on kuitenkin varmistettava, että tartuntaketjut saadaan kiinni ja ne eivät enää laajene, kunnasta ohjeistetaan.

Kuuhankaveden koulun eskarilaisten karanteeni on päättymässä 12.10. Pääosin yläkoulun ja lukion kohdallakin karanteenitkin ovat vaiheittain osin purkautumassa.

Uusia yksittäisiä tartuntoja ja niiden johdosta määrättyjä karanteeneja on kunnassa edelleen ollut ja kyseiset karanteenit jatkuvat vielä ensi viikolla.

Tällä hetkellä tartunnat kunnassa leviävät yhä erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa sekä heidän perheissään.

Hankasalmen kunta muistuttaa, että kunnassa on edelleen päällä vahva maskisuositus. Maskisuosituksen tärkeyttä koulun oppilaille ja henkilöstölle sekä kaikille kuntalaisille korostetaan, jotta lisätartunnoilta ja karanteeneilta mahdollisimman hyvin vältyttäisiin.

– Rokotekattavuutta kunnan alueella tulisi saada vielä korkeammaksi, muistutetaan kunnasta myös.

Kunnanhallitus tartuntatautien torjuntaa ohjaavana toimielimenä kokoontuu maanantaina ylimääräiseen kokoukseen käsittelemään kunnan koronatilannetta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä