Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Keski-Suomeen tilastoitiin 27 uutta koronatartuntaa – maakunnan ilmaantuvuusluku on Suomen karmeimpia

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tilastoi torstaina Keski-Suomeen 27 uutta koronatapausta. Tapauksista 16 raportoitiin Jyväskylässä.

Jyväskylän lisäksi THL listasi uusia tautitapauksia Laukaaseen neljä, Muurameen kaksi sekä yhdet Hankasalmelle, Joutsaan, Jämsään, Uuraisille ja Äänekoskelle.

Keski-Suomessa on todettu pandemian alusta alkaen nyt kaikkiaan 4 409 vahvistettua koronatartuntaa.

THL:n mukaan koronailmaantuvuusluku on Keski-Suomessa nyt 236,8. Keskiviikkona lukema oli 223,3, tiistaina 209,5 ja maanantaina 189,7. Keski-Suomen ilmaantuvuusluku on yli kaksinkertaistunut kahden viime viikon aikana. Ilmaantuvuusluku kuvaa tapausten määrää 14 vuorokauden aikana 100 000 asukasta kohden.

Ilmaantuvuusluvulla mitattuna Keski-Suomen koronatilanne on Päijät-Hämeen jälkeen toiseksi huonoin Suomessa.

Koko maassa THL raportoi torstaina 502 uutta koronavirustartuntaa.

THL:n rokotusrekisterin mukaan koronarokotteen ensimmäisen annoksen Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on saanut 189 932 ihmistä ja toisen annoksen 162 393 ihmistä. Rokotuskattavuus on sairaanhoitopiirissä 12 vuotta täyttäneessä väestössä ensimmäisen annoksen osalta 84,8 prosenttia ja toisen annoksen osalta 72,7 prosenttia.