Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Keski-Suomen koronatilastoissa oli todella hiljainen päivä – ilmaantuvuusluku kääntyi vihdoin laskuun

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tilastoi keskiviikkona Keski-Suomeen ainoastaan viisi uutta koronavirustartuntaa.

Uusista tartunnoista neljä raportoitiin Jyväskylässä ja yksi Hankasalmella.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on todettu pandemian alusta lähtien kaikkiaan 5 748 koronavirustartuntaa.

Keski-Suomen koronailmaantuvuusluku kääntyi pitkän nousujakson jälkeen laskuun. THL ilmoitti keskiviikkona maakunnan lukemaksi 231,6, kun se oli tiistaina 234,4. Ilmaantuvuusluku on kuitenkin edelleen suhteellisen korkea, sillä se oli viime viikon lopulla selvästi alle 200. Ilmaantuvuusluku kuvaa koronatapausten määrää 100 000 asukasta kohden kahden viikon jaksolla.

Koko maassa THL raportoi keskiviikkona 1 007 uutta koronatartuntaa. THL:n mukaan Suomessa on sairaalahoidossa 306 koronapotilasta, joista 42 on tarvinnut tehohoitoa.

THL:n rokotusrekisterin mukaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut 86,9 prosenttia ja toisen annoksen 80,4 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä.

Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut sairaanhoitopiirissä 195 000 ihmistä ja toisen annoksen 180 011 ihmistä. Kolmannen annoksen on saanut 8 797 ihmistä.