Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Keski-Suomessa raportoitiin ainoastaan seitsemän uutta koronatapausta – sairaanhoitopiiri on valtakunnan listalla tällä hetkellä kuudentena

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tilastoi tiistaina Keski-Suomeen ainoastaan seitsemän uutta koronavirustartuntaa.

Uusista tapauksista kuusi listattiin Jyväskylään ja yksi Hankasalmelle.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on raportoitu pandemian alusta alkaen kaikkiaan 6 004 tartuntaa.

Sairaanhoitopiirin koronailmaantuvuusluvun viime viikon lopulta alkanut kasvu pysähtyi tiistaina ja kääntyi laskusuuntaan. Tuorein lukema on THL:n mukaan Keski-Suomessa 240,3, kun se oli maanantaina 247,1, perjantaina 245,9 ja torstaina 230,1.

Ilmaantuvuusluvulla mitattuna Keski-Suomi on tällä hetkellä Suomen kuudenneksi pahinta korona-aluetta. Aivan omissa luvuissaan liikkuu listan ykkönen Pohjois-Pohjanmaa, jossa koronailmaantuvuusluku on tällä hetkellä noin 550. Ilmaantuvuusluku kuvaa koronatapausten määrää 100 000 asukasta kohden kahden viikon jaksolla.

Koko Suomessa THL raportoi 916 uutta koronavirustapausta.

THL:n rokotusrekisteri kertoo, että Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut 87 prosenttia ja toisen annoksen 81,1 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä.

Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut sairaanhoitopiirissä 195 429 ihmistä ja toisen annoksen 181 496 ihmistä. Kolmannen annoksen on saanut 11 460 ihmistä.