Hankasalmelaisessa Kotirannan palvelutalossa koronatartunta – kaikki asukkaat määrätty karanteeniin, omaisilla ei asiaa vierailulle joulunakaan

Hankasalmella sijaitsevan Kotirannan palvelutalossa ilmeni tiistaina koronavirustartunta. Palvelutalon kaikki asukkaat on määrätty tartunnan vuoksi karanteeniin.

Palvelutalossa ei siis toistaiseksi sallita omaisten tai muidenkaan vierailuja. Vierailukielto on voimassa vähintään 14 päivää, mikä tarkoittaa sitä, ettei Kotirannan palvelutalossa voida ottaa jouluna vastaan vieraita.

Huomenna keskiviikkona kaikille palvelutalon asukkaille ja henkilöstölle järjestetään koronatestaus. Hankasalmen kunta tiedottaa uudelleen palvelutalon tilanteesta testien valmistumisen jälkeen.

Palvelutalon tartunnan lähde ei ole selvillä. Hankasalmen kunta haluaa kuitenkin korostaa sitä, että vähänkään oireisena tai tietoisena mahdollisesta altistumisesta on syytä välttää vierailuja palvelutaloissa tai muiden riskiryhmiin kuuluvien omaisten ja ystävien luona. Vierailujen yhteydessä on myös aina syytä käyttää maskeja, kunnan tiedotteessa sanotaan.

Kunta haluaa myös korostaa koronarokotusten merkitystä ja toivoo kaikkien kuntalaistensa hakevan koronarokotteet terveydenhoidon ammattilaisten suositusten mukaisesti.