Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hevosurheilu: Hankasalmelaisen ravivalmentaja Pauli Raivion Ellin Sisu lopetettiin – "Lyöty olo"

Hankasalmelainen ravivalmentaja Pauli Raivio on kohdannut jälleen kovan menetyksen.

Vuoden 2016 kriteriumvoittaja ja 2017 derbykakkonen Ellin Sisu jouduttiin lopettamaan perjantaina. Asiasta kertoo Hevosurheilu-lehti.

2013 Ellin Sisun isä Visul menehtyi paksusuolen kiertymään, ja kolme vuotta sitten suolitukos vei ravikuningas Tähen Toivomuksen Raivion tallista.

– Se on surullista. Lyöty olo. Itkettykin on. Hevosen kivut alkoivat vaan olla sellaiset, että se oli lopetettava, Raivio kertoo.

Ellin Sisu haastoi vielä muutama viikko sitten Jyväskylän Killerillä itsensä Evartin ja Parvelan Retun.

Ellin Sisu kilpaili 72 kertaa totosijoin 29-12-5. Autolähtöennätyksensä 20,5 ori juoksi Kuopiossa 2021, volttiennätyksensä vain vajaa viikko sitten Oulussa.

Vajaat 235 000 euroa tienannut Ellin Sisu aloitti siitoksessa 2018. Menetys on taloudellisesti merkittävä tämänkin vuoksi. Orin jälkeläisistä Vale-Elli on Raivion valmennuksessa nousemassa kotimaiseen eliittiin.

Raivio suunnittelee Hevosurheilun mukaan hautaavansa Ellin Sisun omalle tontilleen samaan paikkaan kuin Visulin ja Tähen Toivomuksen.